youcam...

Det har tagits en del webcam bilder under året. Och ja, jag kan bara konstatera att jag saknar mitt länga röda hår. Snyggt det var.

årsresumé jan-apr 2011

Äh, vi kör! Januari till april!

Ett urval av bilder från och med januari till april 2011. Fotade mest mat. Men, det får gå ändå! Det jag minns mest är faktiskt april månad. Jag fyllde år och det var strålande sol och lite blåsigt. Jag fick finfina presenter. Lilla Axel kom till världen och var (är) ungefär världens sötaste. Jag och Anne hälsade på syster och när vi skulle gå ut var det metalkväll, på debaser. Vi kände oss ganska utanför, men hade det sjukt trevligt ändå. I skolan höll vi på med musikalen - kåldolmar och kalsipper. Mycket svett och slit, men det lönade sig. Gud så bra det blev. Annars hängde jag mest med Anne, drack te, åt popcorn i mängder, kollade på film och undrade hur livet kunde vara så orättvist. Musik då?

Spotifylistor som gick på repeat::: 'den officiella vårlistan', 'nangijala', 'schizo', 'i follow you', 'vi kan låtsas att det är vår', 'random awesomeness'. Den första artisten jag kommer att tänka på som jag alltid kom tillbaka till att lyssna på under våren är såklart Lykke Li.


Maj-augusti kommer snart - håll till godo!

pusssssss(y)

Sitter hemma och känner mig allmänt miserabel. Skulle firat nyår i sthlm, men jag mår bajs, så stannade hemma. Har iaf gjort mig lite nyårsfin, heheee. Gott nytt kära ni! <3

2011 lider mot sitt slut.

GOTT NYTT ÅR KÄRA NI!

:):)

Och så kommer vi till den här punkten då det är dags att resumera året som gått. Blev det så bra som vi hoppats på? Har vi hållit våra löften? Vad hände egentligen?


Först och främst vill jag säga att trots jobbiga stunder har det året varit ett av dem bästa. Jag höll mina löften om att fixa sommarjobb, köpa ny kamera, bli bättre på att dokumentera allt som händer, gå ner i vikt och stanna där, gå på fler konserter osvosv.


Mina kommande löften kanske jag borde hålla för mig själv... Men jag tror 2012 kommer bli ett år att minnas. Student, way out west, first aid kit och allmän awesomeness. Lägger upp en årsresume snart, HÅLL TILL GODO!


julafton

Tänkte berätta lite om gårdagen. Efter två timmars sömn gick jag upp och frukostfikade med min vän, som kommer vara borta tills den 8e januari. Känns inte bra. Vi hade det i alla fall jättemysigt och efter att hon åkt hade vi lite morgonjulklappsöppning! Jag fick världens finaste ögonskugga från min syster, body butter från body shop och mamma gav mig nya hudvårdsprodukter. Hoppas dem funkar på mig!
Efter en liten akutresa till avesta (där dem för övrigt precis hade stängt) kikade vi lite dexter och kalle anka. Jag älskar att kolla på Kalle anka, men det känns tyvärr som man vuxit ifrån det litegrann. Pappa fixade julbord, som var sjukt gott.
Framåt kvällen åkte vi iväg till kära faster som gjort världens godaste tårta. Seriöst. Det var härligt att få träffa några släktingar, och lilla gullegos axel som såg väääldigt sömnig ut, men trorts det satt och skrattade. Gosiga unge.
Vid elvatiden åkte vi äntligen hem och öppnade dem sista klapparna. Många förvånade ögon blev det minsann! Jag fick många fina saker, men mest glad blev jag åt ett staffli (!) som jag fick av min bror och mamma. Nu kommer det bli riktigt kul att måla! Efter att ha öppnat alla julklappar (eller, det trodde jag i alla fall) utbrister pappa att det är ett paket kvar! Till mig! Jag öppnar och ja, där ligger en sprillans ny hpdator! Även fast jag ska betala halva, så känner jag mig sjukt bortskämd, haha!
Tack goa ni för en fin julafton! Jag visar mer bilder och film inom dem närmsta dagarna. Hoppas ni läsare hade det bra, vad ni än hittade på för bus. Pusssss

:)

Är allmänt sliten och trött, men det gör inte så mycket. Öppnade precis julklapp från min vän Anne, och den var helt seriös genial! Jag kommer ta massa bilder och filma under julen så får ni se sen. Nu ska jag fortsätta slå in ett par klappar, sedan väntar sängen. God jul kära ni.

OBJEKTIV SÄLJES!!! :)

Tamron AF 17-50 mm f/2.8 SP XR Di II LD Aspherical [IF] VC (för Canon)

Så mina kära, här är alltså objektivet jag säljer! Det känns lite smått i hjärtat, men just nu behöver jag en dator mer! Fattningen är till canon och passar alla digitala systemkameror med aps-storlek, dvs t. ex canon eos 7D, 50D, 450D, 500D, 550D, 600D.

Pris: Jag köpte detta objektiv för 5900 kr på expert, men säljer det för 4700 4350, och då ingår 4 års försäkring! (Vid snabb affär kan priset diskuteras!)

KVITTO FINNS. Köparen står för frakten, men objektet kan även hämtas i Norberg.

Skick: Objektivet är 4 månader gammalt, men ni nyskick eftersom jag helatiden har skyddat det med ett UV-filter.

Teknisk data:
Typ Normalzoom med stabilisering
Fattning Canon
Konstruktion 19 linser / 14 grupper
Brännvidd 17-50
Ljusstyrka 2,8
Minsta bländare 32
Närgräns 0,29 m
Avbildningsskala 1:4.8
Filterdiameter 72 mm
Motljusskydd Ingår
Medföljande tillbehör Främre och bakre objektivlock
Mått 79,6 x 94,5 mm
Vikt 570 g
Övrigt 7 bländarlameller

Om ni har några funderingar eller kanske vill se bilder tagna med objektivet, hör av dig till [email protected]!

pepppppp

Efter lite övervägande har jag bestämt mig för att sälja mitt tamronobjektiv och lägga dem pengarna på en dator istället. Pengarna som saknas för att köpa datorn får jag av mamma och pappa i julklapp. Hur bra?! Känns så himla bra. Jag behöver verkligen en egen dator, med plats för mina bilder, och där jag kan ha min ordning och redigera bilder osvosv. Mycketgladtjej. Är det någon här som skulle vara intresserad att köpa mitt objektiv? I vilket fall lägger jag upp en annons på blocket asap och länkar till den såklart. :) (har ingen källa för bilden)

jerome.

Lykkes musik är alltid den jag återkommer till. Mitt safe place.

julkalender #11, 12, 13, 14

Eftersom jag ligger efter med julkalendern lite så kör vi fyra olika videos på en gång!
reblogged from niotillfem. Är inte det här det sötaste ni sett? Sjukt smart idé.
Stop motion! :)
Animerat och finaste beatles.
Cut-out animation och finaste soundtracket av cocorosie!

coctailmakeup.

Lösögonfransarna var riktigt fina, och precis lagom dramatiska (och inga av paren var svåra att applicera!). Matilda, jag går all in för den här coctailfesten! Såg precis hur fint jag målat läpparna. Ja, hrm.

false eyelash.

Skön och kort(are) dag i skolan. Riktigt kul att komma tillbaka efter många febriga dagar hemma. Jisses, vad jag tycker om min klass! Efter den sista lektionen gav jag mig ut på ett uppdrag. Nämligen ner på stan för att hitta en fin klänning till jul/coctail/nyår. Som väntat fanns det inte mycket alls att välja på, så jag får nog leta i västerås eller borlänge istället! Det jag i alla fall hittade var lösögonfransar, ska bli spännande att testa dem. För er som är intresserade valde jag nummer 108 och 305 från märket ardell, ett par naturliga fransar och ett par hörnfransar. Limmet jag valde är DUO eyelash adhesive i white/clear och är enligt många det bästa limmet man kan ha. Åhlens har kampanjpris nu, så passa på!

målamålamåla

Skoluppgift: Akryl efter egen förlaga. Förlagan hittar ni här. Pappret jag ritar på hittade jag på biltema (av alla ställen).  Det är lite grängat och ganska tjockt men väldigt kul att måla på.

finaste du.

Finaste, finaste Julia! (bild nummer 5 & 6)

bags of gold. pt. 2

Nummer tre och fyra!

bags of gold. pt. 1

Så, det var längesedan jag fotade porträtt. Ringrostig. Men jag hittade sex bilder jag blev riktigt nöjd med, här är dem två första!

julkalender, #10

Dagens julkalenders-lucka är en video innehållande fantastiska bilder på händer! Fina Julia (tjejen med den bästa inspirationsbloggen, ni vet) har letat på alla dessa bilder och jag klippte ihop till en liten slideshow. Jag hoppas ni gillar'en!


julkalender, #9

Idén för dagens lucka var egentligen en musikvideo (som jag alltid har älskat, och låten likaså) men medan jag satt och försökte leta på den hittade jag något annat häftigt jag måste visa er! Finns säkert hur många sådana här videos som helst, men fastnade för just denna. Ni som planerar att göra en annorlunda photoshoot, prova att söka på vimeo/youtube för behind the scenes-videos. Brabra inspo. Kollakolla!

lion's roar.

Det här året bestämde jag mig för att inte lägga ner så mycket pengar på julklappar. Det gick sådär om jag ska vara helt ärlig. Men det gör inte så mycket, för jag är så sjukt nöjd med klapparna jag har fixat! Vill ge varenda en nununu! (Märks det att jag längtar efter julen?)
Fick tipset om den här fantastiska låten av min syster. Älskar'en!

julkalender, #8

Dagens lucka innehåller inget mindre än tre musikvideos helt i min smak. Den första är when i grow up med Fever Ray. Den andra är woodkid med Iron och den tredje är Röyksopp med what else is there (men ni känner nog igen kvinnans röst...)

självporträtt.

Självporträtt under förkylningstider är ett återkommande fenomen. Om en stund kommer öppnar jag tredje julkalendersluckan, håll till godo! :)

julkalender, #7

Här kommer den andra luckan med tre fina videos. Hoppas dem inspirerar er lika mycket som dem inspirerar mig!




Videos by: Rick Mereki

julkalender, #6

Kära ni! Eftersom december månad kickat igång tänkte jag fixa en slags julkalender. (Och nu är jag lite efter och så, men det får ni leva med). Jag tänker publicera en video varje dag som jag hittat och på något sätt tycker är inspirerande o.s.v. Jag är själv liiite dålig på att kolla på videos när folk lägger upp på bloggar, men jag hoppas ni ger dem en chans, för dem är otroliga! Här kommer första!

hairspray.

Det här med frisyr och färg. Vilket i-landsproblem. Har precis färgat håret, det blev brunt. Inte jättemörkt, inte ljust - men brunt. Sedan funderar jag på det här med lugg. Lugg eller inte lugg? Jag vill inte ha lugg till studenten, men det är ju ett halvår dit! Ska nog ha lugg en liten liten stund still. Tror jag. Somliga säger ju att jag är ombytlig.

2:a advent.

En del av mina favoritmänniskor!
Pappa försöker se viktig ut och läsa tidningen...
Adventsfika!
Farmor <3
Känner ni igen skitungen?
Farmor hade stickat en hel hög med fina sockor som vi fick välja ett varsitt par ifrån.
Dem här valde jag. Så himla nöjd.
Förresten, har ni sett att jag har gjort en ny design? Jag hoppas ni gillar den! (tryck f5, som vanligt om den inte syns.)